Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor, devenind, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, informeaza site-ul oficial al World Records Academy, citat de Mediafax. Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o inaltime de 4.285 metri, in prima expeditie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) si Scott Woolams (SUA).

Crina Coco PopescuFoto: Agerpres

"Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine, atunci când ne căutam cel mai bun drum spre vârf", a declarat Crina după coborâre, fiind citată de site-ul Academiei.

Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica şi face parte din "Cele şapte vârfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit şi cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care a încheiat circuitul celor şapte cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente.

Născută la Râşnov, Crina Coco Popescu este pasionată de alpinism de la vârsta de 6 ani, când a început aventurile montane alături de tatăl său.