John Higgins, numarul unu din snooker-ul mondial, a fost suspendat din toate competitiile dupa ce a fost acuzat ca a primit aproximativ 300.000 de euro pentru a pierde frame-uri in partide pe care urma sa le dispute in decursul acestui an, informeaza BBC.

Totul s-a intamplat in cursul saptamanii trecute, in Ucraina. Informatia a fost facuta publica de "News of the World", ziarul sustinand teoria cu ajutorul unei inregistrari in care Higgins negociaza pentru a pierde frame-uri.

"Nu aveti cum sa stiti care au fost conditiile in Kiev, de aceea nu pot sa comentez in niciun fel aceasta acuzatie. Ne temeam pentru siguranta noastra. In aceasta situatie, am fost norocosi ca am putut parasi tara in siguranta" - Pat Mooney, agentul lui Higgins, citat de News of the World.

Conform News of the World, Higgins ar fi precizat ca este foarte usor sa aranjezi un frame pentru pariuri. Sportivul a fost de acord sa piarda pentru aproximativ 300.000 de euro. Multe dintre casele de pariuri permit mize chiar si pentru frame-uri individuale.

In pofida acestor acuzatii, nu se face nicio precizare in legatura cu vreo alta tentativa de corupere a lui Higgins de-a lungul carierei sale internationale.

In varsta de 34 de ani, John Higgins este numarul unu in snooker-ul mondial in acest moment, acesta castigand nu mai putin de 21 de titluri in intreaga cariera. La Campionatul Mondial (care se defasoara in aceste zile), Higgins a fost eliminat inca din turul doi de catre Steve Davis.

Vezi aici imaginile care-l incrimineaza pe John Higgins.