Laura Valeanu va fi singura reprezentanta a Romaniei la Jocurile Paralimpice de iarna 2010, competitie ce a debutat vineri la Vancouver. Dupa 19 zile de la incheierea JO de iarna, BC Place Stadium si-a deschis din nou portile pentru impatimitii sportului, gazduind ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice.

60.000 de persoane au venit sa asiste la aprinderea flacarii olimpice pentru Jocurile Paralimpice de la Vancouver, competitie destinata persoanelor cu handicap. Un spectacol de 2 ore in care s-a sarbatorit curajul a prefatat noua zile de concurs, 44 de tari urmand a fi reprezentate de 1.350 de sportivi, antrenori si alti membrii ai staff-ului.

Romania va fi reprezentata in probele de schi alpin de Laura Valeanu (20 de ani). In 2006, Laura a fost lovita de o masina in timp ce mergea pe o motocicleta si medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul drept de la nivelul gambei. Ambitioasa si indragostita de schi, romanca a revenit pe partie dupa doar doua luni. A invatat din nou sa schieze si acum va fi prima romanca ce reprezinta tara natala la Jocurile Olimpice.

Legitimata la clubul CCSH Lamont Cluj-Napoca si studenta la Medicina la Munchen, Laura Valeanu va concura in probele de slalom urias si slalom special, ce vor avea loc in 18, respectiv 20 martie.

Sub sloganul "One inspire many", Jocurile Paralimpice de la Vancouver se vor desfasura in perioada 12-21 martie, aceasta fiind a zecea editie a competitiei destinata sportivilor cu handicap. Pe parcursul celor noua zile, sportivii se vor intrece in cadrul a cinci discipline: schi alpin, biatlon, schi fond, hochei pe gheata in sanie si curling in fotoliu rulant.