Televiziunea Romana va transmite in exclusivitate Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro si Campionatele Europene de handbal feminin din 2016 si 2018, informeaza TVR intr-un comunicat de presa remis redactiei HotNews.ro.

Jocurile Olimpice din 2016Foto: Facebook

"Televiziunea Romana urmareste sa transmita toate competitiile sportive importante si depune eforturi sustinute in acest sens, anunta institutia, mentionand ca licitatia pentru vanzarea drepturilor de televizare pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2015, detinute de Compania beIN - divizia de sport a Al Jazeera -, a avut loc in perioada 2012 - 2013.

Televiziunea publica a participat si a depus o oferta cu o suma importanta, dar drepturile TV au fost atribuite unui post comercial din Romania, potrivit TVR. De altfel, pretul ridicat a facut imposibila cumpararea drepturilor TV si de catre alte televiziuni publice din Europa, cum ar fi cele din Rusia, Germania, Cehia, Ungaria si Olanda, adauga Televiziunea publica.

Astfel, TVR felicita echipa de handbal feminin a Romaniei pentru performanta inregistrata si regreta ca nu a putut transmite un eveniment atat de important pentru handbalul romanesc", se precizeaza intr-un comunicat de presa al TVR.