Jucatoarea rusa de tenis Alisa Kleybanova, care a implinit vineri 22 de ani, a fost diagnosticata cu cancer. Kleybanova, numarul 28 mondial in clasamentul WTA, sufera de Limfomul Hodgkin, informeaza AFP.

Alisa KleybanovaFoto: Agerpres

"Este ziua mea de nastere astazi si vreau sa va multumesc pentru mesajele minunate. Nu am scris nimic de mult timp despre absenta mea din circuit si de aceea vreau sa va scriu acum. Nu este un moment usor pentru mine. Nu am prea avut noroc cu sanatatea. Am Limfomul Hodgkin, o forma de cancer", a anuntat jucatoarea intr-un comunicat transmis vineri.

"Urmez un tratament in Italia si acesta decurge bine, insa este nevoie de multa rabdare si trebuie sa fiu foarte puternica sa trec peste acest moment. Vestea buna este ca, dupa ce voi continua tratamentul pentru alte cateva luni, daca ma simt bine, exista sanse sa pot juca tenis din nou", a mai spus sportiva.

Jucatoarea din Moscova a atins cea mai buna clasare din cariera, locul 20 WTA, dupa turneul de la Dubai din luna februarie a acestui an, insa din cauza bolii a fost nevoita sa se retraga de la turneele de Mare Slem de la Roland Garros si Wimbledon.

Kleybanova are in palmares doua titluri WTA - la Kuala Lumpur in 2010 si la Seul in 2008 - si a ajuns pana in turul patru la Wimbledon in 2008 si la Australian Open in 2009.

Boala Hodgkin este o forma de limfom malign ce se caracterizeaza prin cresterea progresiva si nedureroasa a ganglionilor limfatici, a splinei si, in general, a tesutului limfoid.