Kimiko Date-Krumm a acuzat-o pe Venus Williams ca a apelat la anumite tertipuri pentru a obtine avantaje in meciul de miercuri, din turul al doilea de la Wimbledon, partida castigata de jucatoarea din Statele Unite ale Americii cu 6-7(6), 6-3, 8-6 dupa doua ore si 39 minute de joc.

Venus Williams, la Wimbledon 2011Foto: Reuters

Venus Williams si Kimiko Date Krumm au oferit un meci pe cinste pe terenul acoperit de pe Centre Court in turul al doilea de la Wimbledon, insa dupa ce a pierdut partida, jucatoarea japoneza in varsta de 40 de ani a acuzat-o pe adversara sa ca a apelat la "false aruncari" in timpul serviciului pentru a obtine un avantaj tactic.

In timpul serviciului, Venus Williams, arunca mingea in aer, pentru ca mai apoi sa o prinda si si o arunce din nou. Acest scenariu s-a repetat in cateva randuri in partida de miercuri, publicul aratandu-si si el nemultumirea fata de gesturile lui Venus.

"Cand arunca mingea, intotdeauna se uita daca ma pozitionez pentru o lovitura de backhand sau forehand. Arunca, se uita la mine, la pozitia returului meu si dupa prindea mingea", a declarat dupa meci Date-Krumm, citata de New York Daily News.

Venus s-a aparat in fata acuzatiilor, mentionand ca pur si simplu prima aruncare nu era buna: "Daca nu am o aruncare buna, atunci o repet. Cred ca asta este prima regula a serviciului. Serviciul incepe cu aruncarea. Daca nu ai o aruncare buna, atunci arunci din nou".

Publicatia americana aminteste ca aceasta nu este prima data cand o adversara o acuza pe Venus de comportament neadecvat sau arogant, amintind de incidentul dintre Williams si Irina Spirlea, de la US Open 1997, cand cele doua "s-au ciocnit" in dreptul fileului.