Victor Hanescu il va intalni in primul tur de la Wimbledon pe Jaroslav Pospisil, din Cehia, numarul 125 mondial. In cazul unui succes, romanul isi poate masura fortele, in turul doi, cu Andy Roddick. Conform tragerii la sorti de vineri, Roger Federer va juca pe partea de tablou a lui Novak Djokovic, in timp ce Andy Murray s-ar putea duela cu Rafael Nadal in semifinale.

Victor Hanescu Foto: Reuters

Jaroslav Pospisil, numarul 125 in lume, va fi adversarul lui Hanescu in primul tur de pe iarba londoneza. Jucatorul roman il poate intalni in urmatoarea faza a competitiei pe Andy Roddick (in cazul in care ambii merg mai departe).

John Isner si Nicolas Mahut (protagonistii celui mai lung meci din istoria tenisului, scor 70-68 in decisiv, anul trecut la Wimbledon) se vor intalni in primul tur al turneului din capitala Angliei.

Roger Federer s-ar putea duela inca o data cu Novak Djokovic in semifinalele unui turneu de Grand Slam, conform tragerii la sorti elvetianul aflandu-se pe partea de tablou a sarbului.

Andy Murray, al patrulea favorit, se afla pe jumatatea de tablou a lui Rafael Nadal, britanicul si ibericul putandu-se intalni in penultimul act al turneului.

Tabloul feminin:

Alexandra Dulgheru – Jill Craybas (SUA / locul 106 in clasamentul WTA)

Monica Niculescu – Sybille Bammber (Austria / 144)

Irina-Camelia Begu – Flavia Pennetta (Italia / 21)

Simona Halep – Bojana Jovanovski (Serbia / 53)

Sorana Carstea – Pauline Parmentier (Franta / 75).