Dupa un turneu in care a fost destul de ezitant, Rafael Nadal si-a gasit ritmul impotriva lui Robin Soderling, ibericul calificandu-se in semifinalele de la Roland Garros dupa 6-4, 6-1 si 7-6(3) impotriva nordicului. Robin ramane insa cu satisfactia de a fi singurul jucator care l-a depasit pe Nadal pe zgura pariziana.

Rafael Nadal Foto: Reuters

In 2009, Robin l-a eliminat pe Nadal in optimile competitiei, ibericul fiind depasit pe suprafata favorita. La doar doi ani distanta, Rafa l-a invins fara drept de apel pe Soderling, liderul mondial jucand cu multa inteligenta (nu i-a dat lui Robin prea multe ocazii sa-si puna in evidenta dreapta naprasnica) in fata unui suedez extrem de puternic fizic.

A fost 6-4, 6-1 si 7-6(4) pentru Nadal, dupa o disputa pe care spaniolul a dominat-o in mare parte (i-a intrat serviciul, a acoperit bine terenul, a returnat din situatii destul de grele si a gasit, atunci cand a trebuit, loviturile decisive).

Singurele momente mai dificile pentru liderul mondial au aparut in setul al treilea, unul pe care Soderling l-a impins pana in tie-break (castigat de Nadal cu 7-3)

Nadal - Soderling: 6-2 in intalnirile directe.

Ajuns in semifinalele de la Roland Garros, Nadal viseaza la castigarea celui de-al saselea trofeu, performanta reusita doar de catre suedezul Bjorn Borg, intre 1974 si 1981.

Intr-o alta partida a zilei, Andy Murray - Juan Ignacio Chela 7-6(2), 7-5, 6-2.

Semifinale Roland Garros:

Roger Federer - Novak Djokovic

Rafael Nadal - Andy Murray.