S-a calificat in sferturile de finala dupa un succes in trei seturi in fata lui Ivan Ljubicic, dar nu este multumit de evolutia de pana acum de pe zgura pariziana. "Nu joc suficient de bine pentru a castiga Roland Garros-ul. Trebuie sa fiu realist, voi vedea daca pot sa imbunatatesc ceva pana la urmatorul meci'', a precizat Rafael Nadal in legatura cu participarea la RG.

Rafael Nadal Foto: Reuters

"In acest moment, nu joc suficient de bine pentru a castiga Roland Garros-ul. Inainte de toate, trebuie sa fiu realist. Voi vedea daca pot sa imbunatatesc ceva pentru urmatorul meci".

"Am triumfat de cinci ori la Paris si sunt oarecum obligat sa castig si a sasea oara. Cu siguranta ca voi incerca acest lucru. Pot sa spun ca mi-am imbunatatit pozitia din terenul de joc, vin mai mult decat de obicei in interior si lovesc cu mai multa convingere mingea. Cu toate acestea, sunt destul de inconstant, iar asta este marea mea problema", a declarat Rafael Nadal.

Numarul unu mondial pentru inca o saptamana

Nu este multumit de jocul prestat pana acum la Roland Garros, dar cu toate acestea recunoaste ca nu a avut un an slab. "Mereu se vorbeste despre faptul ca evoluez slab. Sunt in sferturile de la Paris, iar pana acum in 2011 am jucat deja in sase finale. Anul acesta a fost bun pentru mine, nu exista decat un singur jucator mai bun (nr. Novac Djokovic). Pentru inca o saptamana sunt numarul unu mondial.

Sunt de acord ca nu joc foarte bine, dar mai bine sa castig jucand prost decat sa pierzd jucand bine", a incheiat Nadal.

"In intreaga cariera, Rafa nu a avut niciodata incredere prea mare in el. Nu l-am auzit niciodata spunand . Mereu incearca sa-si imbunatateasca jocul, vrea sa joace in fiecare zi tot mai bine" - Toni Nadal, unchiul numarul unu mondial.

Rafael Nadal il va intalni pe Robin Soderling in "sferturile" de la Roland Garros, suedezul fiind singurul jucator care l-a invins (nr. in 2009) pe iberic in cele 43 de partide jucate pe zgura pariziana.