Liderul mondial Caroline Wozniacki mai are de asteptat pana cand va castiga primul sau turneu de Grand Slam, jucatoarea daneza fiind invinsa, vineri, in turul al treilea de la Roland Garros. Principala favorita a Open-ului Francez si-a pierdut serviciul de cinci ori si a cedat in fata jucatoarei Daniela Hantuchova, cap de serie numarul 28, cu scorul de 1-6, 3-6.

Wozniacki paraseste RG in saisprezecimiFoto: Reuters

Dupa ce si-a facut serviciul in debutul partidei si a egalat la 1, Wozniacki a fost total depasita de adversara sa, pierzand noua game-uri la rand. Daneza a reusit sa-si mai faca serviciul abia in setul al doilea, la scorul de 4-0 in favoarea jucatoarei din Slovacia.

Wozniacki a reusit break-ul in game-ul urmator, Hantuchova contestand insa faptul ca mingea a sarit de doua ori inainte ce daneza sa loveasca si sa castige punctul. Liderul mondial a pus mai multa presiune pe adversara, castigandu-si serviciul si apropiindu-se la un singur game. Hantuchova si-a castigat insa serviciul si a incheiat meciul in game-ul urmator, cu un break.

Daniela Hantuchova o va intalni in optimi pe rusoaica Svetlana Kuznetsova, cea care a trecut usor de Rebecca Marino, scor 6-0, 6-4.

Eliminarea carolinei Wozniacki, alaturi de cea a belgiencei Kim Clijsters, a doua favorita a turneului, aduce o performanta negativa la un turneu important. Aceasta este prima data in era Open cand cand principalele doua favorite de la un turneu de Grand Slam nu reusesc sa treaca de turul al treilea.

Rezultate Caroline Wozniacki in turneele de Grand Slam:

Australian Open: semifinale in 2011

Roland Garros: sferturi de finala in 2010

Wimbledon: turul al patrulea in 2009 si 2010

US Open: finala in 2009