Roger Federer nu a pierdut prea mult timp in turul al treilea de la Roland Garros, si l-a invins intr-o ora si jumatate pe sarbul Janko Tipsarevic, scor 6-1 6-4 6-3, obtinand astfel calificarea in optimile de finala. Favorit numarul trei, elvetianul nu a cedat niciun set pana acum in actuala editie a Open-ului Francez. Jucatorul roman Horia Tecau a obtinut, vineri, calificarea in optimile de finala de la dublu la turneul parizian, alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Federer, in optimi la RGFoto: Reuters

Cu un joc foarte bun la fileu, Federer a stat doar o ora si jumatate pe teren in saisprezecimile de la Roland Garros, impunandu-se in minim de seturi, dupa o partida in care sarbul Tipsarevic a avut o singura sansa de break, salvata insa de elvetian.

Campion la Roland Garros in 2009, Federer a atins faza optimilor la Roland Garros pentru al saptelea an consecutiv, in turul urmator urmand a-l intalni pe castigatorul din partida Stanislas Wawrinka (nr. 14) - Jo-Wilfried Tsonga (nr. 17). "Pana acum m-am descurcat bine, dar conteaza cu adevarat cum ma descurc la finalul turneului. Deocamdata este important sa-mi mentin ritmul si sa fac acelasi joc si impotriva celor mai buni jucatori de aici", a declarat Federer.

In competitia de dublu, Horia Tecau si Robert Lindstedt, favoriti numarul noua, au obtinut biletul pentru optimile de finala dupa ce au trecut de francezii Kenny De Schepper/ Albano Olivetti, scor 6-7(5), 6-4, 6-3. In primul set, cele doua perechi si-au castigat fiecare serviciul, cuplul Tecau/ Lindstedt reusind break-ul in game-ul al 11-lea.

Schepper si Olivetti au obtinut rebreak-ul si primul set s-a decis in tie-break. Tecau si Lindstedt au castigat primele cinci puncte in tie-break (5-0), fiind la doar doua mingi de a-si trece in cont primul set, insa cuplul francez a obtinut sapte puncte consecutive si s-au impus cu 7-5.

In setul secund, Tecau si partenerul sau de dublu au fructificat o minge de break in game-ul al zecelea, egaland astfel la seturi (6-4). In decisiv, cuplul romano-suedez a luat serviciul francezilor in game-ul al patrulea, acest break fiindu-le suficient pentru a lua setul cu 6-3.

Finalisti la Wimbledon in 2010, Tecau si Lindstedt isi vor disputa locul pentru sferturile de finala cu echipa castigatoare din partida Julien Benneteau (Franta)/ Nicolas Mahut (Franta) - Carlos Berlocq (Argentina)/ Ruben Ramirez Hidalgo (Spania).

Rezultate inregistrate vineri la Roland Garros:

[7] David Ferrer (Spania) - [31] Sergiy Stakhovsky (Ucraina) 6-1, 6-1, 6-3

[3] Roger Federer (Elvetia) - [29] Janko Tipsarevic (Serbia) 6-1, 6-1, 6-3

Gisela Dulko (Argentina) - [8] Samantha Stosur (Australia) 6-4, 1-6, 6-3

[5] Francesca Schiavone (Italia) - [29] Shuai Peng (China) 6-3, 1-2 abandon

[13] Svetlana Kuznetsova (Rusia) - Rebecca Marino (Canada) 6-0, 6-4

[10] Jelena Jankovic (Serbia) - Bethanie Mattek-Sands (SUA) 6-2, 6-2