Novak Djokovic nu are rival in acest inceput de sezon. Jucatorul sarb l-a invins, duminica, la Mastersul de la Roma, pentru a doua oara in opt zile pe liderul mondial Rafael Nadal, ajungand la 37 de victorii consecutive in acest an. Neinvins inca in 2011, Nole e increzator inaintea startului celui de-al doilea turneu de Grand Slam din acest sezon, insa recunoaste ca nu va fi usor in Open-ul francez.

Finalistii Mastersului de la RomaFoto: Reuters

"A fost un meci foarte dificil impotriva unui jucator care juca foarte bine. Am fost pe punctul de a pierde un meci, dar am revenit si am fost capabil sa joc poate cel mai bun tenis al meu de pe zgura. El este numarul unu mondial si este incredibil", a declarat Novak Djokovic, dupa ce l-a invins pe Nadal in finala de la Roma, castigand astfel cel de-al saptelea titlu consecutiv din acest an.

Nole are 39 de victorii consecutive (37 in 2011). Ultimul jucator ce a reusit sa castige in fata sarbului a fost Roger Federer, in luna noiembrie a anului trecut, in semifinalele Turneului Campionilor. Djokovic ar putea deveni pentru prima data numarul unu in tenisul mondial daca va avea un parcurs bun la Roland Garros.

"Nadal este regele zgurii si este cel mai bun sportiv ce a jucat vreodata pe aceasta suprafata. Am castigat impotriva lui de doua ori in ultimele opt zile ceea ce e incredibil, o performanta extraordinara pentru mine ce imi da incredere inainte de Roland Garros", a adaugat Djokovic.

Rafael Nadal nu e dezamagit dupa finala pierduta la Roma si asteapta momentul sau. "Nivelul meu de joc a fost mult mai bun decat cel de la Madrid. Am putut sa intru in teren, sa ma misc mai bine si sa joc mult mai agresiv. Nu sunt dezamagit de acest meci si nu sunt trist. Nu ma simt invincibil pe zgura si mai ales nu vreau ca lumea sa creada ca ma consider invincibil. Voi incerca sa castig data viitoare".

"Am facut tot ceea ce am putut si nu pot cere mai mult de la mine. Ma straduiesc si ma descurc foarte bine, dar e un jucator ce se descurca mult mai bine decat mine. Campionul, in opinia mea, nu este numai cel capabil sa castige in fiecare saptamana, ci si cel capabil sa astepte in momentele potrivite si eu astept in fiecare saptamana, incerc sa gasesc solutii si vom vedea ce se va intampla data viitoare. Ii doresc lui Djokovic tot binele din lume. Eu trebuie sa astept momentul meu pentru a castiga data viitoare", a mentionat liderul mondial.