Numarul trei mondial, Roger Federer vrea sa se intoarca din nou pe cea mai inalta treapta a clasamentului ATP. Lider incontestabil intre 2003-2007, elvetianul a fost pus in umbra in ultima perioada de Rafael Nadal si Novak Djokovic, insa crede ca poate redeveni numarul unu mondial si sa doboare recordul lui Pete Sampras.

Roger FedererFoto: Reuters

Federer a stat 285 de saptamani in fruntea clasamentului ATP si e la doar o saptamana distanta de a egala recordul lui Pete Sampras (286). Desi diferenta fata de liderul actual din circuitul masculin este de 3.500 de puncte, Federer crede ca obiectivul sau este realizabil.

"Inca este important pentru mine sa fiu din nou numarul unu mondial. Am spus asta dupa Wimbledon si este telul meu. Este un tel real si posibil. Cred ca inca mai pot face asta daca voi castiga inca un trofeu de Grand Slam", a declarat Federer, citat de Reuters.

"Djokovic si Nadal joaca mai bine decat mine, dar eu sunt aproape de a castiga acele turnee. Nu sunt eliminat in primul sau al doilea tur. Am jucat in toate semifinalele de la Wimbledon incoace, in afara de Monte Carlo. Simt ca joc bine. In afara de faptul ca Novak nu a pierdut in acest an nu s-a schimbat nimic in acest joc. In zilele acestea toata lumea poate juca bine pe toate suprafetele de joc", a adaugat numarul trei mondial.

Elvetianul, care are un record de 16 titluri de Grand Slam, a declarat ca nu a privit finala de la Madrid, insa marturiseste ca a fost surprins sa-l vada pe Nadal pierzand pe zgura. "A fost surprinzator sa-l vad pe Rafa pierzand pe zgura, dar acesta a fost doar un turneu. A fost o suprafata rapida asa ca Djokovic a avut o sansa mai buna sa-l invinga pe Rafa".