A pierdut finala de la Madrid Masters, iar dezamagirea i se putea citi pe fata. Rafael Nadal a fost invins pentru a treia oara in acest an de catre Novak Djokovic, sarbul fiind jucatorul momentului in tenisul de camp mondial. " Este o lovitura pentru mine sa pierd trei finale la rand in fata lui Nole, dar a fost mai bun. Este un "monstru" si nu mi-a ramas decat sa-i intind mana", a declarat Nadal.

Nadal, invins din nou de Djokovic Foto: Reuters

"Lumea nu se termina odata cu pierderea locului unu mondial. Sunt fericit cand sunt competitiv si cand castig, nu ma intereseaza in mod deosebit locul intai. Atunci cand munca merge bine, vin si rezultatele. Este o lovitura psihologica sa pierzi trei finale la rand in fata lui Nole, este adevarat, dar in viata sunt momente cand urci si momente cand cobori".

"Astazi (nr. duminica) am intalnit un adversar puternic, "un monstru" care a jucat la un nivel foarte ridicat. Cand este mai bun decat tine, nu-ti ramane decat sa-i intinzi mana si sa astepti urmatorul turneu".

"Voi reflecta asupra a ceea ce trebuie sa imbunatatesc, trebuie sa vad ce e bine si ce nu merge asa cum ar trebui. Djokovic a fost mai bun, asta e adevarul. Nu am fost la un nivel care sa-mi permita sa-l inving pe Nole".

"Trebuie sa joc mult mai agresiv. Nu pot sa spun ca am avut un an slab pana acum. Am jucat cinci finale, din care am castigat doua. Nu imi place sa pierd, dar nu poti doar sa castigi".

"Principalul meu obiectiv este castigarea Turneului Campionilor. De asemenea, vreau sa joc cat mai bine la Roland Garros, Wimbledon si celelalte turnee", a declarat Rafael Nadal.