Numarul noua mondial, austriacul Jurgen Melzer a obtinut, vineri, prima sa victorie in fata fostului lider mondial, Roger Federer. Desi a avut sapte ocazii de a face break, elvetianul nu a reusit sa transforme vreuna si Melzer s-a impus intr-o ora si 44 de minute cu un dublu 6-4, in sferturile Mastersului de la Monte Carlo.

Federer paraseste Monte Carlo in sferturiFoto: Reuters

Dupa disputarea primului game, meciul a fost oprit pentru a i se acorda ingrijiri medicale lui Melzer. Austriacul a revenit pe teren si la 2-2 a reusit sa-i ia serviciul elvetianului (3-2). Federer a avut o sansa de rebreak, insa nu a reusit sa o transforme si austriacul a reusit sa-si treaca in cont primul set (6-4).

Apatic, Federer nu s-a regasit nici in setul secund, a facut numeroase greseli directe si si-a pierdut inca o data serviciul, in game-ul al treilea. Semifinalist la Roland Garros in 2010, Melzer a afisat un joc solid din spatele liniei si s-a impus cu 6-4 si in al doilea set. Aceasta este prima victorie a lui Melzer in fata lui Federer, elvetianul impunandu-se in precedentele trei intalniri fara sa piarda vreun set.

"Melzer s-a descurcat bine, a jucat agresiv. Nu mi-a dat nicio sansa. Nu cred ca am jucat ingrozitor azi. E doar prima saptamana pe zgura si nu ma asteptam sa joc la cel mai bun nivel", a declarat Federer la finalul partidei.

"Nu m-am indoit niciun moment ca nu as putea castiga. Federer a avut destule mingi de break, dar am ramas calm, mi-am facut jocul si am atacat pe forehand. Am gestionat foarte bine mingile de break avute", a mentionat si Melzer, cel care in semifinale il va infrunta pe David Ferrer.

Rafa Nadal: "Nu sunt imbatabil pe zgura"

Principalul favorit de la Monte Carlo, Rafa Nadal s-a calificat in semifinalele competitiei dupa ce a trecut in minim de seturi de croatul Ivan Ljubicic. Nadal a facut break inca din primul game al meciului, insa Ljubicic a raspuns imediat, i-a luat serviciul spaniolului si a egalat la 1. Acesta avea insa sa fie si singurul game castigat de croat in acest set, Nadal preluand controlul partidei si incheiand primul set cu 6-1.

In setul al doilea, la 2-0 pentru Nadal, Ljubicic a avut doua mingi de break, insa nu a reusit sa le transforme si Nadal s-a distantat la 3-0. Jocul s-a echilibrat, Ljubicic si-a castigat de trei ori serviciul in acest set (3-5) si a avut doua sanse de break in momentul in care Nadal servea pentru meci. Sigur pe sine, spaniolul si-a facut serviciul si s-a impus cu 6-3, 6-1.

"Pot fi invins pe zgura, chiar daca acest lucru nu s-a intamplat de prea multe ori in ultimii ani. Pe un teren de tenis oricine poate pierde un meci si eu nu sunt o exceptie. Astazi a fost dificil sa joc din cauza vantului, dar am reusit sa nu fac prea multe greseli si m-am calificat. Sunt multumit de jocul meu", a spus Nadal la finalul meciului.

Monte Carlo, sferturi de finala, 15.04.2011:

[4] David Ferrer (Spania) - [11] Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 6-3

[7] Jurgen Melzer (Austria) - [2] Roger Federer (Elvetia) 6-4

[1] Rafael Nadal (Spania) - Ivan Ljubicic (Croatia) 6-1, 6-3

[3] [WC] Andy Murray (Marea Britanie) - [Q] Frederico Gil (Portugalia) 6-2, 6-1