Istoria de la Indian Wells s-a repetat si la Miami: Nadal a castigat primul set, dar Djokovic s-a impus la final. Disputa dintre Nole si Rafa a fost una maraton, care a avut nevoie de tie-break pentru a fi stabilit invingatorul. Sarbul continua sa fie neinvins in 2011, iar cel mai important: l-a invins pe liderul mondial de doua ori la un interval de doar doua saptamani.

Novak Djokovic, de neoprit Foto: Reuters

In primul set al finalei cu Djokovic, Nadal a dat senzatia ca a invatat lectia dupa infrangerea de la Indian Wells: a dominat, s-a desprins rapid la 5-1, iar lucrurile mergeau perfect. Intrat mai greu in meci, Nole si-a revenit si a dus scorul la un greu de crezut 5-4. Cu presiunea pe umeri, Nadal a avut nevoie de inspiratie pentru a se impune destul de greu cu 6-4.

La fel ca la Indian Wells, Djokovic si-a dezvoltat enorm jocul incepand cu setul al doilea. Sarbul a lovit bine din toate pozitiile, a profitat de un Nadal neinspirat la serviciu si pe rever, iar setul i-a revenit destul de usor cu 6-3.

In decisiv, echilibrul a fost la el acasa, lupta dintre cei doi fiind una incrancenata. Fiecare jucator si-a fructificat avantajul serviciului (cu destule emotii insa), iar finala a fost impinsa in tie-break. Mult mai precis in lovituri, Djokovic intoarce scorul de la 2-1, iar dupa ce Nadal face o dubla greseala se desprinde decisiv. A fost 7-4 pentru numarul doi mondial, iar Rafa are un motiv destul de intemeiat de teama pentru suprematia din anul in curs: Novak Djokovic.

Aflat intr-o forma de invidiat, Djokovic se poate lauda cu castigarea a patru turnee in 2011: Australian Open, Dubai, Indian Wells si Miami Masters.