Victoria Azarenka (favorita 8) a castigat turneul Masters de la Miami dupa ce a invins-o in finala, scor 6-1, 6-4, pe Maria Sharapova (favorita 16). Azarenka a ajuns la cota sase turnee castigate de-a lungul carierei, jucatoarea urmand sa inregistreze si un salt de doua locuri in clasamentul WTA (pana pe pozitia a sasea).

Victoria AzarenkaFoto: Reuters

In varsta de 21 de ani, Azarenka a dominat in mare parte disputa cu Sharapova, Victoria castigand in doua seturi, scor 6-1, 6-4, dupa o ora si 46 de minute de joc.

"Cred ca mi-a iesit jocul astazi (nr. sambata). Am avut in fata o adevarata luptatoare, iar partida a fost una dificila. Trebuie sa recunosc ca ma bucur la maxim de fiecare moment petrecut pe terenul de tenis" - Victoria Azarenka dupa finala castigata (nr. s-a mai impus la Miami si in urma cu doi ani).

"A reusit (nr. Azarenka) un turneu perfect, asa a fost si in finala. Am comis mult prea multe greseli, este de-a dreptul dezamagitor sa pierd inca o finala aici, la Miami" - Maria Sharapova.

Sharapova a pierdut a treia finala din cariera la Mastersul de la Miami, iar ultima victorie dintr-un turneu a fost consemnata in mai 2010.