Sarbul Novak Djokovic a ajuns la a 24-a victorie consecutiva (a 22-a din acest sezon), dupa ce l-a invins miercuri pe sud-africanul Kevin Anderson in sferturile de finala ale turneului de 1.000 de puncte de la Miami. In semifinale, numarul doi mondial il va intalni pe Mardy Fish, cel care prin calificarea in penultima faza a competitiei a devenit cel mai bine clasat jucator american din ierarhia ATP, intrecandu-l pe Andy Roddick.

Novak Djokovic, in semifinale la MiamiFoto: Reuters

Mardy Fish s-a calificat in semifinalele turneului de la Miami, invingandu-l in minim de seturi pe al saselea favorit al competitiei, spaniolul David Ferrer, scor 7-5, 6-2.

In competitia feminina, campioana en-titre, Kim Clijsters a ratat calificarea in semifinale, fiind invinsa in minim de seturi (un dublu 6-3) de Viktoria Azarenka. Jucatoarea din Belarus a profitat de cele 44 de greseli nefortate ale adversarei sale si a obtinut biletul pentru penultima faza, acoolo unde o va intalni pe Vera Zvonareva.

"Nu m-am simtit bine, nici psihic, nici fizic. Din punct de vedere mental am simtit ca-mi lipseste spiritul de lupta", a declarat Kim Clijsters.

Singurul roman ramas in competitie, Horia Tecau, s-a oprit in sferturile de finala de la Miami. Tecau si partenerul dau de dublu, Robert Lindstedt, favoritii numarul 8, au pierdut in doua seturi in fata dublului Max Mirnyi (Belarus)/ Daniel Nestor (Canada), cap de serie numarul 2, scor 7-5, 6-0.

Sferturi de finala, masculin:

[2] Novak Djokovic (Serbia) - Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-4, 6-2

[14] Mardy Fish (SUA) - [6] David Ferrer (Spania) 7-5, 6-2

Sferturi de finala, feminin:

[8] Victoria Azarenka (Belarus) - [2] Kim Clijsters (Belgia) 6-3, 6-3

[3] Vera Zvonareva (Rusia) - [9] Agnieszka Radwanska (Polonia) 7-5, 6-3

Programul de joi:

Sferturi de finala, masculin:

[3] Roger Federer (Elvetia) - [25] Gilles Simon (Franta)

[1] Rafael Nadal (Spania) - [7] Tomas Berdych (Cehia)

Semifinale, feminin:

[21] Andrea Petkovic (Germania) - [16] Maria Sharapova (Rusia)

[3] Vera Zvonareva (Rusia) - [8] Viktoria Azarenka (Belarus)