A castigat ultimul turneu de Grand Slam in urma cu un an (Australian Open in 2010), iar in acest moment se afla pe locul trei in lume. Roger Federer nu traverseaza cel mai fericit moment al carierei, iar Martina Navratilova (fost lider in ierarhia WTA) nu-i mai da nicio sansa de a reveni in fruntea clasamentului ATP. "Nu cred ca Roger va mai fi vreodata numarul unu, Nadal si Djokovic se vor lupta pentru suprematie", a precizat Navratilova.

Roger Federer Foto: Reuters

"A pierdut (nr. Federer) din nou in fata lui Djokovic, iar acest lucru s-ar putea sa-i influenteze destul de mult increderea in propriile forte. Federer nu cred va mai juca vreodata asa cum o facea acum doi sau trei ani. Asta nu inseamna ca nu va mai putea castiga un turneu de Grand Slam, dar nu cred ca va mai fi vreodata numarul unu mondial", a declarat Navratilova, citata de sportinglife.

Vede o lupta stransa intre Nadal si Djokovic

"Rafael Nadal domina in continuare clasamentul ATP, dar trebuie tinut cont de faptul ca Novak Djokovic are din ce in ce mai multa incredere in el. A castigat trei partide in acest an impotriva lui Federer, iar asta spune multe despre tenisul de certa calitate pe care-l joaca. Nadal si Djokovic se vor lupta pentru suprematie" - Martina Navratilova.

In varsta de 29 de ani, Roger Federer detine recordul de turnee de Grand Slam castigate, nu mai putin de 16, elvetianul bifand de asemenea 237 de saptamani consecutive pe prima pozitie a ierarhiei ATP.