Novak Djokovic (23 ani) a obtinut, duminica seara, cel de-al treilea titlu din acest sezon, invingandu-l in finala de la Indian Wells pe liderul mondial, Rafael Nadal, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2. Cu aceasta victorie, sarbul a ajuns la un record remarcabil de 18 meciuri consecutive fara infrangere si a revenit pe locul al doilea in clasamentul mondial ATP.

Nole, castigator la Indian WellsFoto: Reuters

Dupa ce si-a trecut in palmares in acest an trofeele de la Australian Open si Dubai, sarbul Novak Djokovic a castigat si primul turneu de 1.000 de puncte din acest sezon, invingandu-l in finala de la Indian Wells pe spaniolul Rafael Nadal.

Nole, care in semifinale l-a trimis acasa pe Roger Federer, si-a cedat primul serviciul, in game-ul al cincilea. Sarbul a reusit insa sa faca rebreak-ul, dar si-a pierdut reoede urmatorul game, iar Nadal a castigat primul set cu 6-4, dupa 48 de minute de joc.

Serviciul lui Nadal a inceput sa nu mai functioneze in setul al doilea, iar Djokovic a facut break in game-ul al saselea. Spaniolul a revenit insa imediat in joc, a facut break-ul, dar si-a pierdut din nou serviciul, ceea ce i-a permis adversarului sau sa castige setul secund cu 6-3. Doua break-uri, in game-urile unu si trei, i-au fost suficiente lui Djokovic pentru a castiga setul al treilea (6-2) si implicit partida, trecandu-si in palmares cel de-al doilea titlu de la Indian Wells, dupa cel din 2008.

"Traiesc cea mai buna perioada din viata mea pe terenul de tenis, dar nimeni nu e invincibil. Incerc sa fac cel mai bun joc al meu in fiecare meci. Am multa incredere atunci cand joc, simt mingea bine pe teren. Sunt dedicat muncii mele. Am o dorinta mare de a castiga fiecare meci pe care il joc. Cu siguranta ca nu ma voi opri aici. Vreau sa continui asa, sa joc un tenis frumos", a declarat Djokivic la finalul partidei, cfitat de Reuters.

"Sunt extrem de fericit de jocul meu si de succesul pe care il am, dar stiu ca sezonul e lung si nu vreau sa fiu prea euforic dupa aceasta victorie. Trebuie sa sarbatoresc putin si dupa sa merg mai departe", a adaugat sarbul.

"Am pierdut, dar am facut-o in fata unuia dintre cei mai buni", a declarat Rafael Nadal. "In primul set am jucat foarte bine, am avut controlul la majoritatea punctelor. Apoi am inceput sa servesc prost. Ma gandeam prea mult la serviciu decat la joc in sine", a continuat spaniolul, care in setul al doilea a avut un procentaj de 25% pe serviciu: "Nu pot sa joc cu acest procentaj. Nimeni nu poate. Eu cred ca aici s-a facut diferenta".

Top 10 ATP:

1. Rafael Nadal (Spania) 12,630 puncte

2. Novak Djokovic (Serbia) 8,710 puncte (+1 loc)

3. Roger Federer (Elvetia) 8,280 puncte (-1 loc)

4. Robin Soderling (Suedia) 5,735 puncte

5. Andy Murray (marea Britanie) 5,545 puncte

6. David Ferrer (Spania) 4,510 puncte

7. Tomas Berdych (Cehia) 4,320 puncte

8. Andy Roddick (SUA) 3,260 puncte

9. Fernando Verdasco (Spania) 3,095 puncte

10. Jurgen Melzer (Austria) 2,695 puncte