Favoritul numarul unu Rafael Nadal s-a calificat joi in semifinalele turneului Indian Wells, dupa un meci dificil in fata jucatorului cu cel mai rapid serviciu din circuit, Ivo Karlovic. Spaniolul a avut nevoie de aproape doua ore si jumatate pentru "a-l dobori" pe jucatorul de 2,08 metri si il va intalni in semifinale pe argentinianul Juan Martin Del Potro, cel care a atins penultima faza a competitiei dupa abandonul spaniolului Tommy Robredo. La feminin, a fost completat tabloul semifinalelor: Wozniacki-Sharapova si Bartoli - Wickmayer.

Nadal, in semifinalele Indian WellsFoto: Reuters

[1] Rafael Nadal (Spania) - Ivo Karlovic (Croatia) 5-7, 6-1, 7-6(7)

Croatul Ivo Karlovic i-a dat batai de cap lui Rafa Nadal, in sferturile de finala de la Indian Wells. "A fost un meci incredibil de greu. Acesta a fost primul meci din acest turneu in care am simtit ca pot pierde, chiar daca joc bine. E greu sa ai acest sentiment pe teren. Am pierdut un set in fata lui Karlovic si am fost sub presiune restul meciului. La tie-break am fost tensionat. Am avut un retur fantastic, dar nu mi-a intrat primul serviciu in teren", a declarat Nadal, citat de Reuters.

Karlovic, care in aceasta luna a doborat recordul celui mai rapid serviciu (251 km/h, la Cupa Davis), a reusit 23 de asi in fata lui Nadal si a fost dezamagit de rezultatul intalnirii: "Sunt putin dezamagit deoarece a fost un meci strans. Rezultatul ar fi putut fi altul, favorabil mie. Nu a fost asa. Per total sunt fericit, deoarece am avut o saptamana buna", a mentionat Karlovic, care in prezent este pe locul 238 ATP (a lipsit sase luni in 2010 din cauza unei accidentari).

Juan Martin Del Potro (Argentina) - [25] Tommy Robredo (Spania) - abandon Robredo

Celalalt sfert de finala de joi nu s-a disputat, spaniolul Tommy Robredo declarand forfait inaintea meciului cu Juan Martin Del Potro, din cauza unei intideri la muschii aductori. Argentinianul Del Potro va avea astfel o zi libera in plus pentru a se pregati pentru intalnirea cu Nadal: "Sunt bucuros ca am ajuns in semifinale. Cu Nadal am facut meciuri frumoase pana acum si am doua zile sa ma pregatesc, sa fiu in forma".

[6] Maria Sharapova (Rusia) - Peng Shuai (China) 6-2, 5-7, 6-3

La feminin, Maria Sharapova a trebuit si ea sa munceasca din greu pentru a-si obtine biletul pentru semifinale, invingand-o in trei seturi pe chinezoaica Peng Shuai: "Sunt foarte fericita ca am ajuns in semifinalele turneului. Am jucat bine in primul set si jumatate, dar dupa am lasat-o sa reintre in joc. Adversara mea a avut cateva puncte bune iar eu am inceput sa fac prea multe greseli. Cel mai important lucru este insa ca am reusit sa revin, sa ma concentrez si sa ma regrupez. Meciul nu se incheie decat dupa ultimul punct. Am fost foarte puternica si acest lucru ma face fericita".

[1] Caroline Wozniacki (Danemarca) - [8] Victoria Azarenka (Belarus) 3-0 (abandon Azarenka)

Fost lider mondial, rusoaica Sharapova o va intalni pe favorita numarul unu a turneului, Caroline Wozniacki. Daneza s-a calificat in semifinale dupa abandonul Victoriei Azarenka: "Victoria este una dintre cele mai bune prietene ale mele din tur si nu a fost placut sa o vad accidentata pe teren. As fi preferat sa castig in alt mod, dar acum sunt in semifinale si ma bucur de acest lucru", a mentionat Wozniacki.

Program Indian Wells, vineri:

Sferturi de finala, masculin:

[18] Richard Gasquet (Franta) - [3] Novak Djokovic (Serbia)

[12] Stanislas Wawrinka (Elvetia) - [2] Roger Federer (Elvetia)

Semifinale, feminin:

[23] Yanina Wickmayer (Belgia) - [15] Marion Bartoli (Franta)