Echipa Romaniei de Cupa Davis e relaxata inaintea intalnirii cu Argentina din prima runda a Grupei Mondiale. Revenita in elita dupa victoriile de anul trecut contra Ucrainei (3-1) si Ecuadorului (5-1), Romania are un test dificil la Buenos Aires, insa capitanul nejucator Andrei Pavel sustine ca jucatorii sunt relaxati inaintea duelurilor, presiunea fiind asupra tarii gazda.

Andrei Pavel, alaturi de Victor HanescuFoto: Agerpres

"Victor Hanescu are victorii in fata jucatorilor argentinieni si dincolo de faptul ca suntem sau nu favoriti, noi suntem relaxati. Cred ca presiunea, in aceasta intalnire, va fi pe echipa gazda si acest lucru poate fi in favoarea noastra", a declarat Andrei Pavel in cadrul unei conferinte de presa, citat de presa argentiniana.

Pavel nu a dezvaluit care va fi al doilea jucator de simplu: Victor Crivoi sau Adrian Ungur: "Cei doi sunt jucatori asemanatori si nu e o diferenta prea mare nici in clasament. Cel care va demonstra ca e mai bun la antrenamente va fi cel care i se va alatura lui Hanescu".

"Stim ca Nalbandian are anumite probleme fizice si nu stim daca va juca, dar in orice caz acest lucru nu schimba maniera noastra de a pregati aceasta intalnire. Noi trebuie sa ramanem concentrati pe ceea ce avem de facut", a adaugat Pavel.

Speranta de la simplu a Romaniei, Victor Hanescu, a declarat ca se simte pregatit pentru duelul cu sud-americanii: "Am venit bine pregatit. Pentru noi e o mandrie sa jucam in Grupa Mondiala. E normal sa ne gandim la victorie, indiferent cat de grea va fi intalnirea. Argentina are o echipa puternica, avand un jucator ca Nalbandian care este printre cei mai buni din circuit, capabil sa invnga pe oricine".

Romania este cotata cu sansa a doua in intalnirea cu Argentina, iar statistica nu e de partea tricolorilor. Romania a pierdut cinci din ultimele sase intalniri din Cupa Davis disputate in deplasare.

In intalnirile directe dintre jucatorii de simplu, Hanescu are avantaj in fata lui Nalbandian si Chela:

Hanescu - Nalbandian 1-0 (in 2005, optimi Roland Garros) 6-3, 4-6, 5-7, 6-1, 6-2

Hanescu - Monaco 1-1 (Masters-ul de la Roma in 2010, scor 7-6(4), 6-4/ Auckland in 2009, scor 6-3, 6-4)

Hanescu - Chela 4-0 (Wimbledon 2003, turul al doilea, scor 6-2, 6-1, 6-4; la Roland Garros in 2005, turul al doilea, scor 7-5, 6-1, 3-6, 7-5; la Australian Open in 2010, turul intai, scor 6-4, 6-3, 7-6(2) si la Indian Wells, turul intai, scor 6-3, 7-6(4)).

Din celelalte doua variante ale Romaniei pentru simplu, doar Victor Crivoi s-a intanit cu un jucator argentinian. Crivoi l-a intalnit pe Juan Monaco in 2009 la Baastad, fiind invins in optimi cu 6-0, 7-6(1).

Echipa Argentinei (capitan Tito Vazquez):

David Nalbandian (nr. 19 ATP)

Juan Monaco (nr. 33 ATP)

Juan Ignacio Chela (nr. 31 ATP)

Eduardo Schwank (nr. 33 ATP-dublu)

Echipa Romaniei (capitan Andrei Pavel):

Victor Hanescu (nr. 59 ATP)

Victor Crivoi (nr. 188 ATP)

Adrian Ungur (nr. 183 ATP)

Horia Tecau (nr. 16 ATP-dublu)

Intalnirea dintre Argentina si Romania se va desfasura in perioada 4-6 martie 2011. Vineri, de la ora 16:00 (ora Romaniei) vor avea loc primele doua meciuri de simplu, fiind transmise in direct de TVR2.