Caroline Wozniacki si-a pierdut, luni, prima pozitie in clasamentul mondial WTA, in favoarea belgiencei Kim Clijsters, insa va putea reveni in fruntea tenisului feminin chiar saptamana viitoare, diferenta dintre primele doua locuri ale ierarhiei fiind de doar 180 de puncte.

Caroline WozniackiFoto: Reuters

Kim Clijsters a revenit, luni, dupa cinci ani pe locul intai in clasamentul WTA, insa si-ar putea pierde pozitia dupa o saptamana. Daneza Caroline Wozniacki poate profita de pauza luata de belgianca in aceasta saptamana, avand nevoie de o calificare in semifinalele turneului de la Dubai pentru a reveni in fruntea clasamentului.

Wozniacki a declarat insa ca nu se uita la clasament si nu simte nicio diferenta intre a fi locul intai sau pe doi, adaugand ca principalul sau scop este acum sa castige turneul de la Dubai, acolo unde sunt prezente opt din cele zece jucatoare din Top 10 WTA.

Wozniacki nu va juca in primul tur de la Dubai, urmand ca in runda a doua sa o infrunte pe castigatoarea din partida Anna Chakvetadze (Rusia)/ Daniela Hantuchová (Slovacia).