Open-ul Francez va ramane la Roland Garros si dupa anul 2016, au anuntat duminica oficialii Federatiei Franceze de Tenis, care au hotarat ca turneul de Grand Slam pe zgura sa se desfasoare in continuare in aceeasi locatie istorica in care din 1928 s-au intalnit cei mai buni jucatori ai lumii. Proiectele celorlalte trei candidate au fost respinse, oficialii considerand ca investitia necesara construirii de la zero a unor noi locatii ar fi mult mai mare decat cea pentru modernizarea actualei locatii.

Roland Garros, gazda Open-ului FrancezFoto: Reuters

Membrii Federatiei Franceze de Tenis au analizat cele patru proiecte de candidatura: Gonesse, Marne-la-Vallee, Paris si Versailles, ajungand in cele din urma la concluzia ca pastrarea turneului in aceeasi locatie de pana acum e cea mai buna solutie. "Membrii Federatiei Franceze de Tenis, care s-au intalnit in acest weekend in Adunarea Generala, au ales proiectul derulat de catre primaria orasului Paris, care ofera extinderea si modernizarea locatiei istorice de la Porte d'Auteuil pentru noua arena Roland Garros", au anuntat duminica oficialii francezi.

Pentru modernizarea actualei locatii va fi nevoie de o investitie de 200 de milioane de euro, acesta fiind si avantajul asupra celorlalte contra-candidate, costurile crearii unei noi locatii fiind mult mai mare. Conform noului proiect actuala locatie va fi extinsa cu 5 hectare (cu 60% mai mult fata de actuala suprafata), se va construi cate un acoperis retractabil pe arenele Philippe Chartier si Suzanne Lenglen si, de asemenea, se va construi o noua arena cu 8.000 de locuri.