Kim Clijsters va redeveni luni numarul unu mondial in ierarhia WTA, dupa ce s-a calificat in semifinalele turneului indoor Open Gaz de France din Paris, acumuland destule puncte pentru a o depasi in clasament pe daneza Caroline Wozniacki. Clijsters va urca pe prima pozitie a clasamentului pentru prina data dupa 2006.

Clijsters, in semifinale la ParisFoto: Reuters

Belgianca de 27 de ani avea nevoie de o victorie in sferturile de finala ale turneului indoor Open Gaz de France din Paris pentru a o detrona din fruntea clasamentului WTA pe daneza Caroline Wozniacki. Si Clijsters si-a indeplinit obiectivul in doar 51 de minute, invingand-o pe australianca Jelena Dokic.

Clijsters a avut un inceput de meci mai dificil, Dokic profitand si preluand conducerea, scor 3-0. Acestea aveau sa fie insa si singurele game-uri castigate de australianca in aceasta partida, Cijsters revenind extraordinar in meci si preluand controlul. Belgianca s-a impus cu 6-3, 6-0, si s-a calificat in semifinalele de la Paris, acolo unde o va intalni pe Kaia Kanepi (Estonia). In cealalta semifinala se vor infrunta americanca Bethanie Mattek-Sands si cehoaica Petra Kvitova.

"Sunt foarte fericita pentru ca sunt din nou numarul unu. Sunt mandra ca am reusit acest lucru in a doua parte a carierei mele si mai ales ca mama. E un sentiment placut, dar pentru mine nu schimba nimic", a declarat Clijsters, care a primit un ornament din flori cu numarul unu de la organizatorii competitiei si de la fosta sportiva Amelie Mauresmo.

Clijsters a mai fost numarul unu WTA de trei ori in cariera intre anii 2003 si 2006, dupa care in 2007 s-a retras din tenis pentru a se dedica familiei. Intoarcerea sa in circuitul profesionist a fost peste asteptari, belgianca obtinand de atunci trei titluri de Grand Slam (2 la US Open si 1 la Australian Open).