FC Barcelona defileaza in campionat, iar fotbalul jucat de echipa lui Guardiola este unul de-a dreptul incantator. Performantele echipei catalane sunt comparate de Rafael Nadal cu reusitele lui Roger Federer, rivalul sau de pe terenurile de tenis. "Eu stiu cum este sa concurezi cu cel mai bun din istorie. Este foarte greu sa reusesti ce a facut Barca", a declarat liderul mondial, citat de El Mundo Deportivo.

Rafael Nadal Foto: Reuters

"Eu stiu foarte bine cum este sa concurezi cu cel mai bun din istorie. Timp de 4 ani am reusit rezultate care mi-au permis sa pot sa ajung numarul unu din lume. Totul s-a intamplat intr-una dintre mai bune epoci din istoria tenisului. Atunci, el (nr. Federer) a fost numarul doi. Foarte mult timp nu am putut decat sa-l aplaud pe Roger si sa privesc la realizarile sale. A trebuit sa muncesc enorm pentru a-l ajunge si pentru a-l depasi", a precizat Rafael Nadal.

Barcelona, precum Federer

"Rezultatele Barcelonei sunt aproape de neegalat, iar acest lucru a denaturat realizarile celor de la Real Madrid, echipa care a reusit un sezon foarte bun cu multi jucatori tineri si cu un proiect important. Adevarul este ca pe primul loc se afla cea mai buna echipa din istorie", a mai spus Nadal facand referire la FC Barcelona.

Admira performantele echipei blau-grana

"Este foarte greu sa faci ceea ce a realizat Barcelona. A mentinut un nivel extraordinar de concentrare si de motivare de-a lungul atator partide importante. Asta arata valoare si foarte multa munca", a conchis Nadal.