Victor Hanescu a fost eliminat inca din prima runda a turneului pe zgura de la Costa do Sauipe (Brazilia). Cap de serie numarul 8, romanul nu s-a putut impune in fata lui Filippo Volandri, italianul castigand in minim de seturi, scor 7-5, 6-1. Aceasta este a treia infrangere a lui Hanescu din acest sezon, romanul avand o singura victorie in acest an (in primul tur la Auckland).

Victor HanescuFoto: Agerpres

Condus cu 3-0 in primul set, Hanescu a revenit in meci, luandu-i serviciul adversarului sau. La 5-5 insa, au inceput problemele romanului. Volandri si-a facut serviciul, dupa care un break l-a ajutat sa incheie primul set cu 7-5. Daca in primul set Hanescu a reusit sa fie competitiv, in al doilea jocul sportivului roman a avut de suferit.

Hanescu a obtinut doar sase puncte pe retur in setul al doilea, serviciul sau avand si el de suferit (42%). Hanescu a castigat un singur game in acest al doilea set si a cedat dupa o ora si 28 de minute in fata numarului 88 ATP.

Pentru prezenta in primul tur de la Brasil Open, Victor Hanescu va primi un cec in valoare de 4.865 dolari, dar niciun punct ATP.