Perechea romano-belgiana Horia Tecau/ Dick Norman (cap de serie numarul doi) a castigat turneul indoor de la Zagreb, dupa ce a dispus in finala, scor 6-3, 6-4, de dublul Marcel Granollers (Spania)/ Marc Lopez (Spania). Numarul 22 in clasamentul ATP de dublu, Horia si-a trecut in cont cel de-al saselea titlu al carierei.

Horia TecauFoto: AGERPRES

Tecau si Norman au inceput in forta finala, tabela aratand 3-0 si 4-1 pentru acestia. Pana la urma, setul intai a fost castigat cu 6-3, dupa 34 de minute de joc.

Setul al doilea a fost mai echilibrat, dar dublul romano-belgian a bifat break-ul, iar scorul final a fost 6-4. Dupa o disputa care a durat o ora si 11 minute, Tecau si-a trecut in cont cel de-al saselea titlu de dublu.

Horia Tecau, performante la dublu

Horia Tecau are in palmares cinci titluri de dublu, toate castigate anul trecut: la Auckland (alaturi de neo-zeelandezul Marcus Daniell), si la Casablanca, s-Hertogenbosch, Bastad si New Haven (alaturi de suedezul Robert Lindstedt).

Jucatorul roman a fost prezent in alte patru finale de dublu: in 2009 la Stuttgart alaturi de Victor Hanescu si la Kitzbuhel alaturi de Andrei Pavel, in 2010 la turneul de Grand Slam Wimbledon, alaturi de Robert Lindstedt si in 2011 la Brisbane, avandu-l ca partener tot pe suedezul Lindstedt.