Fost lider mondial in tenisul feminin, Justine Henin a decis sa se retraga din sportul alb (pentru a doua oara), decizia jucatoarei din Belgia fiind anuntata de catre un purtator de cuvant, informeaza Reuters. Henin a luat aceasta hotarare dupa ce a suferit o accidentare la cot.

Justine Henin parasind Australian Open Foto: Reuters

In varsta de 28 de ani, Justine s-a retras pentru prima data din tenis in anul 2008, dupa ce a castigat de-a lungul carierei nu mai putin de sapte turnee de Grand Slam (Australian Open 2004, Roland Garros 2003, 2005, 2006, 2007, US Open 2003, 2007).

In acest an, Henin a fost eliminata in turul trei de la Australian Open de catre Svetlana Kuznetsova (Rusia, favorita numarul 23) in doua seturi, scor 6-4, 7-6(8).

"Dupa accidentarea de la Wimbledon (nr. 2010), stiam ca va fi foarte greu sa revin. Cu toate acestea, am decis sa ma pregatesc in continuare si sa incerc sa nu ma retrag. Am facut mai multe teste in ultimele zile, dar, din pacate, ele mi-au confirmat un lucru: voi fi nevoita sa ma retrag dupa ce m-am accidentat la cot la Australian Open. Imi pare rau, am sperat la o altfel de revenire in tenis si la un alt final. Am intors cu aceasta ocazie inca o pagina din viata mea" - Justine Henin, pe site-ul oficial.