Rafael Nadal s-a calificat in sferturile de finala de la Australian Open dupa ce l-a invins, fara prea mari emotii, pe Marin Cilic. A fost 6-2, 6-4, 6-3 pentru numarul unu mondial, iar demn de mentionat este faptul ca ibericul nu a pierdut niciun set pana in aceasta faza a competitiei.

Rafael NadalFoto: Reuters

Nadal a intregit lista jucatorilor care vor evolua in sferturile de finala de la Melbourne, jucatorul din Spania depasindu-l, mai usor decat de astepta, pe Marin Cilic.

Liderul mondial a castigat primul set cu 6-2 (in 56 de minute), spaniolul fiind inspirat in momentele decisive. Al doilea set a fost echilibrat pana in game-ul cu numarul sapte, moment in care Nadal a reusit break-ul. A fost avantajul necesar pentru ca Rafa sa castige cu 6-4 (la capatul a 50 de minute).

Istoria s-a repetat si in al treilea set, unul in care Nadal a bifat break-ul tot la scorul de 3-3. Partida s-a incheiat cu o dubla greseala a lui Cilic (6-3), croatul lasand impresia ca nu este inca pus la punct cu pregatirea fizica (nr. in 2010 a ajuns pana in semifinale la Australian Open).

In urma acestui succes, scorul intalnirilor directe dintre Nadal si Cilic este de 1-1.

"Am avut putine emotii inainte de meci, stiam ca este foarte agresiv. Am fost nevoit sa joc la o intensitate maxima, pot spune ca a fost cel mai bun meci al meu din acest an. Serviciul imi merge bine, dar la US Open am servit cel mai bine (nr. in 2010). Conteaza foarte mult sa castigi atunci cand servesti pe o asemenea suprafata. Nu am transpirat azi la fel de mult ca in meciul cu Tomic, ma simt bine acum din punct de vedere fizic. David Ferrer joaca foarte bine, e neinvins in acest an si sunt bucuros pentru el" - Rafael Nadal (Eurosport).

Click aici pentru rezultatele zilei de la Australian Open.

Sferturi de finala:

Rafael Nadal (1) - David Ferrer (7)

Alexandr Dolgopolov - Andy Murray (5)

Tomas Berdych (6) - Novak Djokovic (3)

Stanislas Wawrinka (19) - Roger Federer (2).