Rafael Nadal s-a calificat in turul 4 de la Australian Open dupa ce l-a invins, in trei seturi, pe Bernard Tomic. A fost 6-2, 7-5 si 6-3 pentru numarul unu mondial. Demn de mentionat este faptul ca ibericul a revenit in setul doi de la 0-4, Rafa impunandu-se in cele din urma cu 7-5. In urmatoarea faza a competitiei, Nadal il va intalni pe Marin Cilic (Croatia).

Rafael Nadal Foto: Reuters

Primul set al partidei a fost la discretia lui Nadal, ibericul castigand destul de clar cu 6-2. Al doilea set a fost unul halucinant pentru numarul unu mondial, Rafa fiind condus cu 4-0 de australianul Tomic. Spaniolul s-a concentrat exemplar, a fost mult mai atent si a reusit sa revina pe tabela pana la 4-4. Nadal a facut 2-0 la seturi dupa ce s-a impus cu 7-5 pe fondul unor erori nefortate ale lui Bernard Tomic.

In primul game din setul trei, Nadal a facut break, iar lucrurile au curs in favoarea sa pana la un 6-3 care l-a dus in turul 4 de la Australian Open. Spaniolul s-a calificat in doar trei seturi, dar cu toate acestea nu a prins o zi fantastica contra unui ambitios Tomic.

Click aici pentru rezultatele complete ale zilei de la Australian Open.