Simona Halep, ultima reprezentanta a Romaniei de pe tabloul de simplu, a fost eliminata de la Australian Open in turul trei dupa ce a pierdut in doua seturi, scor 6-1, 6-2, partida cu Agnieszka Radwanska, favorita numarul 12 a turneului de la Melbourne.

Simona HalepFoto: Reuters

Dupa ce a trecut in turul precedent de Alisa Kleybanova, favorita numarul 24, Halep nu a putut face fata ritmului impus de Radwanska, jucatoarea din Romania castigand primul game la scorul de 3-0 pentru poloneza. Pana la urma, Agnieszka s-a impus cu un categoric 6-1.

Simona nu a putut schimba nimic nici in setul al doilea, Radwanska dovendindu-se mult prea puternica. A fost 6-2 pentru sportiva din Polonia, iar Romania a ramas fara reprezentanti pe tabloul de simplu de la Melbourne.

Alexandra Dulgheru continua la dublu

Dublul Alexandra Dulgheru/ Magdaleba Rybarikova (Slovacia) s-a calificat in turul trei al Australian Open dupa ce a trecut de perechea Timea Bacsinszky/Tathiana Garbin (Elvetia/Italia), scor 6-3, 6-3. In optimile competitiei, Dulgheru si Rybarikova se vor duela cu Liezel Huber/Nadia Petrova (SUA/Rusia), favorite numarul 3.

Perechea Monica Niculescu/ Zi Yan (China) a fost eliminata de la Australian Open de catre dublul Raquel Kops-Jones/Abigail Spears, scor 7-6 (4), 5-7, 6-2.