Victor Hanescu a parasit turneul de la Australian Open inca din primul tur, jucatorul roman fiind eliminat de Mardy Fish dupa ce a condus cu 2-0 la seturi (6-2, 6-4). Americanul a revenit incredibil, pe fondul greselilor lui Hane, si s-a impus cu 6-3, 7-5 si 6-3. In turul doi va merge insa Monica Niculescu (a invins-o pe Timea Bacsinszky).

Victor HanescuFoto: Reuters

Hanescu a dominat primele doua seturi ale disputei cu Fish, favoritul numarul 16 fiind luat prin surprindere de un Victor inspirat in joc. Romanul s-a impus cu 6-2, 6-4, iar partida parea sa mearga catre o victorie a lui Hanescu.

Americanul si-a revenit insa, iar victoria a fost de partea lui dupa ce a castigat urmatoarele trei seturi, 6-3, 7-5, 6-3.

A parasit competitia australiana si jucatoarea Edina Gallovits-Hall, romanca fiind invinsa in trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-3, de catre Julia Goerges, din Germania. Gallovits va incasa din partea organizatorilor 5 puncte in clasamentul WTA si 20.000 de dolari australieni.

In turul doi s-a calificat Monica Niculescu, sportiva din Romania trecand in doua seturi, scor 6-0, 6-3, de Timea Bacsinszky, din Elvetia. In urmatoarea faza a competitiei, Monica o va intalni pe bulgaroaica Tvetana Pironkova (nr. 32).

Pe tabloul principal de la Melbourne se mai afla trei jucatoare in turneul de simplu: Alexandra Dulgheru (27), Simona Halep si Sorana Cirstea.