Castigator in 2010 la Roland Garros, Wimbledon si US Open, Nadal poate deveni primul sportiv, dupa Rod Laver in 1969, care castiga consecutiv cele patru trofee de Mare Slem, daca se impune la Australian Open, competitie ce va incepe luni.

Nadal poate dobori un nou recordFoto: Reuters

"Cred ca este aproape imposibil sa egalez recodul lui Laver. Este foarte, foarte dificil. Tenisul este un sport foarte competitiv si nu e o diferenta foarte mare intre jucatori. Multe meciuri sunt decise doar de cateva mingi, asa ca din acest motiv este foarte dificil ca un jucator sa castige totul. Cred ca e cazul sa trecem la urmatoarea intrebare pentru ca nu pot sa raspund la aceasta intrebare. Nu-mi pot imagina acest lucru", a declarat Nadal in cadrul unei conferinte de presa.

"Daca acest lucru se va intampla, voi fi mai fericit pentru ca am castigat Australian Open decat pentru faptul ca este al patrulea trofeu de Mare Slem consecutiv", a adaugat spaniolul, care la editia din 2010 a Open-ului australian s-a retras in sferturile de finala din cauza unor probleme la genunchi.

La primul turneu oficial din 2011, la Qatar Open, jocul lui Nadal nu a fost la nivel maxim, liderul mondial fiind racit. "Ma simt mai bine acum, dar inca nu perfect. Dupa problemele pe care le-am avut la Doha, acum, cand ma antrenez, ma simt mai obosit decat de obicei si transpir mult mai mult. Ceea ce e mai important e ca ma simt mai bine decat acum cateva zile".

Intrebat cine este favoritul la Australian Open, Roger Federer l-a numit pe Nadal insa spaniolul nu crede ca este asa: "Nu, cu siguranta nu. Fiecare turneu este complet diferit. Daca voi juca la cel mai inalt nivel al meu, voi avea o sansa sa ajung in a doua saptamana si dupa vom vedea ce se intampla. Ma simt decat Federer si decat Djokovic, Murray sau Soderling".

"Cel mai important este sa-mi pastrez concentrarea, sa am motivatia necesara pentru a-mi imbunatati jocul chiar daca sunt in top. De aceea cred ca Roger a fost in frunte atat de multi ani. Eu sunt un jucator mai bun decat acum trei sau patru ani si asta este o satisfactie personala. De aceea ma antrenez in fiecare zi", a mai spus Nadal, care este de parere si ca dominatia Nadal-Federer din fruntea ATP nu va mai dura mult timp: "Nu cred ca e posibil sa continuam in acest fel. Sunt foarte multi jucatori buni, tineri si in fiecare an este din ce in ce mai dificil".

In primul tur de la Australian Open, Rafael Nadal il va intalni pe brazilianul Marcos Daniel, in timp ce Federer va da piept cu slovacul de 23 de ani, Lukas Lacko.