Simona Halep (nr. 84 WTA) s-a calificat, marti, in turul al doilea al turneului WTA de la Auckland, Noua Zeelanda, invingand-o in prima runda pe japoneza Ayumi Morita (nr. 73 WTA), scor 6-0, 7-6(3). Constanteanca de 20 de ani este singura romanca ce a reusit sa treaca de primul tur al unui turneu de simplu din acest inceput de sezon, dupa ce Dulgheru si Gallovits au fost eliminate la Brisbane, respectiv Auckland.

Simona HalepFoto: AGERPRES

Halep s-a impus in minim de seturi in primul tur de la Auckland, dupa o ora si 19 minute de joc, fructificand trei din cele opt mingi de break obtinute. Dupa un sec 6-0 in primul set, Halep l-a castigat si pe al doilea, la tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-3.

In optimile de finala de la Auckland, Halep va avea o misiune mult mai grea, romanca urmand sa o intalneasca pe rusoaica Elena Vesnina (nr. 52 WTA), cap de serie numarul 7 a turneului.

Tot marti, Alexandra Dulgheru, impreuna cu partenera sa de dublu, Olga Savchuk (Ucraina) s-au calificat in turul al doilea al turneului de la Brisbane (Australia), dupa ce au invins perechea Sophie Ferguson (Australia)/ Sally Peers (Australia), scor 7-6(4), 7-6(4). In runda urmatoare, cuplul romano-ucrainean va intalni cuplul polonez Klaudia Jans/ Alicja Rosolska.

Alta romanca din competitia de dublu, Monica Niculescu, impreuna cu Zi Yan (China), s-a calificat in turul al doilea, dupa ce a trecut de perechea Arantxa Parra Santonja (Spania)/ Shahar Peer (Israel), scor 6-2, 5-7, 11-9. Favorite numarul 2, Niculescu si Yan le vor infrunta in turul al doilea pe australiencele Jarmila Groth si Jade Hopper, detinatoarele unui wild card.

Singurul roman participant la Doha, Victor Hanescu, va intra marti in competitie, urmand a-l intalni pe letonul Ernests Gulbis.