Numarul unu in ierarhia ATP, Rafael Nadal va juca impotriva cehului Tomas Berdych in semifinalele turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, dotat cu premii in valoare de 250.000 de dolari. In cealalta semifinala, elvetianul Roger Federer il va intalni pe suedezul Robin Soderling.

Soderling, adversarul lui Federer de la Abu DhabiFoto: Reuters

Tomas Berdych (Cehia) - Marcos Baghdatis (Cipru) 6-3, 3-6, 7-5

In primul meci de la Abu Dhabi, Tomas Berdych a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de cipriotul Marcos Baghdatis si a avansa in semifinalele competitiei. Berdych a avut un start bun si si-a trecut repede in cont primul set (6-3), insa numarul 20 mondial a revenit in setul secund. Ajutat de serviciu si asii reusiti in momentele cheie, Baghdatis a castigat setul cu 6-3, ducand meciul in decisiv.

In setul al treilea, Berdych a avut din nou un inceput in forta, conducand cu 5-2. Baghdatis a reusit inca o data sa revina in joc, egaland la 5. Berdych a facut insa break inca o data si s-a impus cu 7-5, adjudecandu-si biletul pentru semifinale, acolo unde il va intalni pe Rafael Nadal.

Robin Soderling (Suedia) - Jo-Wilfred Tsonga (Franta) 6-4, 6-7(5), 6-1

Roger Federer il va avea ca adversar in semifinalele de la Abu Dhabi pe Robin Soderling, dupa ce suedezul l-a invins joi pe francezul Jo-Wilfred Tsonga. Soderling si-a dominat adversarul, castigand primul set cu 6-4. Tsonga a reusit sa reziste in setul secund in fata atacurilor suedezului si s-a impus in tie-break, cu 7-5. Soderling nu i-a mai dat nicio sansa francezului in setul al treilea, impunandu-se categoric cu 6-1.

"Va fi un meci greu impotriva lui Federer, dar sunt bucuros ca va fi asa. E intotdeauna placut sa ai meciuri bune impotriva celor mai buni jucatori la inceputul sezonului", a declarat Soderling.