Cei mai buni doi tenismeni ai lumii, Rafael Nadal si Roger Federer, s-au intalnit marti seara, in primul din cele doua meciuri caritabile programate pentru a ajuta copii din Africa. Desi "Meciul pentru Africa" a fost unul demonstrativ, cei doi au fost la fel de competitivi ca intotdeauna, oferindu-le un spectacol pe cinste celor 10.000 de fani de la Zurich. Federer s-a impus in trei seturi, urmand ca Nadal sa-si poata "lua revansa" miercuri, in meciul de la Madrid (Spania).

Federer vs NadalFoto: Reuters

Federer si Nadal s-au intalnit pentru prima data pe pamant elvetian, fostul lider mondial castigand in fata suporterilor sai. Spaniolul a luat primul set cu 6-4, insa elvetianul a revenit in urmatoarele doua, cu un dublu 6-3. "Acesta este un meci special pe care mi-l voi aminti intotdeauna", a declarat Federer la finalul meciului.

"Cred ca ambii am dat totul in acest meci, dar cel mai important lucru e ca banii vor merge la fundatia lui Federer, pentru cauze nobile, la copii, la oameni care au nevoie de ajutor. Miercuri va fi o alta poveste, un meci interesant si emotionant pentru mine", a mentionat si Nadal.

Cele 2,62 de milioane de dolari stranse din meciul de marti vor merge la Fundatia lui Federer, ce sprijina educarea copiilor din Africa. Miercuri, cei doi se vor intalni din nou, de data aceasta la Madrid, banii stransi urmand a ajunge la fundatia lui Nadal.