Cupa Mondiala de tenis pe echipe de la Dusseldorf (Germania) nu se va mai desfasura in sezonul viitor, din cauza lipsei de sponsori, au anuntat luni organizatorii competitiei. Anularea turneului este un nou pas inapoi pentru tenisul german, dupa ce in urma cu doi ani turneul de la Hamburg si-a pierdut titulatura de Masters, iar anul trecut WTA a renuntat la turneul de la Berlin.

Oficialii turneului din ATP au cautat cu disperare un sponsor principal, iar diferite companii, printre care si o firma elvetiana de ceasuri, s-au aratat interesate, insa nu au ajuns la o intelegere. Pana si tenismenul neamt Tommy Haas a cautat sponsori in Florida, dar fara succes.

"Nu am putut gasi un sponsor principal. De aceea, cu regret, am decis sa nu mai gazduim turneul. Problemele financiare si riscurile aferente sunt prea mari. Suntem cu totii tristi, dar un club nu poate organiza de unul singur un turneu de o asemenea magnitudine", a anuntat luni Dietloff von Arnim, directorul turneului.

Competitia masculina pe zgura, in cadrul careia echipele nationale se intreceau pe parcursul unei saptamani, nu a mai atras nume mari in ultimii ani, dar era vazuta ca un turneu bun de pregatire pentru Roland Garros, informeaza Reuters.

A 34-a editie a Cupei Mondiale pe echipe ar fi trebuit sa aiba loc in luna mai a anului 2011, in aceeasi perioada in care la Dusseldorf va fi organizat Eurovisionul, de aceea edilii orasului nu mai pot acorda sprijinul promis. "Orasul e mai preocupat de gazduirea Eurovisionului, iar competitia noastra nu intra in tablou", au declarat oficialii turneului german.

Prima editie a Cupei Mondiale pe echipe a avut loc in 1978, cele mai multe victorii obtinandu-le Australia (sase). In finala acestui an, Argentina a invins SUA cu 2-1, in timp ce in 2009 s-a impus Serbia (2-1 cu Germania), castigatoarea Cupei Davis din acest an.