Dublul Frantei, format din Arnaud Clement si Michael Llodra, a reusit o revenire exceptionala in cea de-a doua zi a finalei Cupei Davis. Condusi cu 2-0 la seturi de gazda Serbia, reprezentata de Nenad Zimonjic si Viktor Troicki, francezii "s-au trezit" la timp si s-au impus in cinci seturi, scor 3-6, 6-7(3), 6-4, 7-5, 6-4. Titlul se joaca in ultima zi, Djokovic si Tipsarevic fiind "condamnati" sa castige duminica cele doua meciuri de simplu pentru a aduce Serbiei primul trofeu de Cupa Davis.

Clement/ Llodra, victorie pentru Franta in Cupa DavisFoto: Reuters

Sarbii au luat serviciul adversarilor in game-ul al patrulea (3-1) al meciului, acest break fiindu-le indeajuns pentru a-si trece in cont primul set (6-3). In setul secund, la 5-4 in favoarea francezilor, Zimonjic face o dubla greseala, oferindu-le adversarilor minge de set. Clement trimite insa prea lung un forehand si sarbii egaleaza la 5. In game-ul urmator Clement comite o dubla greseala si sarbii reusesc break-ul (6-5). Francezii fac imediat rebreak-ul si soarta celui de-al doilea set se decide la tie-break. Sarbii fructifica prima din cele trei mingi de set (7-3) si conduc in cel de-al treilea meci al finalei cu 2-0.

Avand nevoie de un singur set pentru a intra in avantaj in ziua decisiva a finalei, sarbii nu incep deloc bine setul al treilea. Troicki face o dubla reseala, francezii nu dau cu piciorul ocaziei si reusesc break-ul inca din primul game. Sarbii nu reusesc sa dea o replica pe masura si francezii revin in joc, castigand setul cu 6-4.

In setul al patrulea, fiecare echipa isi castiga game-ul pana la 5-5, insa francezii isi surprind adversarii in game-ul al 11-lea, obtin break-ul, isi castiga game-ul si implicit setul (7-5). In setul decisiv, francezii au prins curaj si un break in primul game le este suficient pentru a se impune in acest meci de dublu (6-4).

Inaintea ultimei zile a finalei, Franta conduce pe Serbia cu 2-1 si e la un singur meci distanta de cel de-al zecelea titlu de Cupa Davis.

Duminica:

Novak Djokovic - Gael Monfils

Janko Tipsarevic - Gilles Simon