Gazda finalei Cupei Davis din 2010, Serbia a avut un inceput dezamagitor pentru cei 17.000 de suporteri prezenti pe Belgrade Arena, Janko Tipsarevic cedand usor primul punct in favoarea reprezentantului Frantei, Gael Monfils. Numarul trei mondial, Novak Djokovic a linistit suporterii sarbi, egaland la 1 dupa victoria in fata lui Gilles Simon.

Nole aduce primul punct Serbiei in finala Cupei DavisFoto: Reuters

Serbia vrea primul sau titlu la Cupa Davis si il poate castiga in fata propriilor suporteri. Dupa cele doua meciuri de simplu, din prima zi a finalei, Serbia si Franta se afla la egalitate, scor 1-1. Monfils a adus primul punct francezilor, care au deja in vitrina noua trofee ale Cupei Davis, in timp ce Djokovic a egalat la 1, dupa un meci de doua ore si 18 minute in fata lui Simon.

Bogdan Obradovic, capitanul Serbiei: "Cea mai buna solutie ar fi sa avem doi Novak, dar e imposibil, asa ca trebuie sa alegem alt jucator". Sambata se va juca meciul de dublu si, cu toate ca in echipa Serbiei sunt anuntati Troicki si Zimonjic, exista posibilitatea ca Obradovic sa "il arunce" din nou in joc pe Djokovic, in locul lui Troicki, pentru a-si spori sansele castigarii titlului.

Finala Cupei Davis: Serbia - Franta 1-1

Vineri:

Janko Tipsarevic - Gael Monfils 1-6, 6-7(4), 0-6

Novak Djokovic - Gilles Simon 6-3, 6-1, 7-5

Sambata:

Viktor Troicki/ Nenad Zimonjic - Arnaud Clement/ Michael Llodra

Duminica:

Novak Djokovic - Gael Monfils

Janko Tipsarevic - Gilles Simon

Cea de-a doua zi a finalei dintre Serbia si Franta poate fi urmarita in direct pe DolceSport, de la ora 16:00.