Serena Williams nu-si va putea apara titlul la Australian Open, jucatoarea americanca anuntandu-si retragerea de la primul turneu de Mare Slem al anului. Accidentata inca din luna iulie, Serena nu s-a recuperat inca dupa ce a calcat pe cioburi intr-un restaurant si si-a amanat intoarcerea pe teren.

Serena WilliamsFoto: Reuters

"Sunt in continuare in perioada de recuperare la picior dupa cea de-a doua mea operatie la picior, de luna trecuta, de aceea, va informez, cu mare regret, ca ma retrag de la Hopman Cup, dar si de la Australian Open 2011", a anuntat Serena prin intermediul organizatorilor.

Castigatoare a 13 titluri de Mare Slem, Serena Williams nu a mai jucat din iulie, cand a invins-o pe Vera Zvonareva in finala de la Wimbledon. Imediat dupa, fostul lider mondial s-a accidentat la picior intr-un restaurant. Serena si-a reluat antrenamentele abia in luna septembrie, insa nu a facut decat sa inrautateasca lucrurile.

"Asa cum am aflat de curand, faptul ca m-am fortat sa ma intorc prea devreme la antrenamentele mele intense nu a facut decat sa imi cauzeze mai mult rau. Vreau cu disperare sa ma intorc pe teren si sa concurez in primul turneu de Mare Slem al anului, dar e obligatoriu sa lucrez in continuare cu doctorii mei pentru a ma asigura ca piciorul meu se vindeca in mod corespunzator", a adaugat jucatoarea.

"Stiu ce dezamagitor este pentru Serena sa nu se poata intoarce pe teren si sa-si apere titlul. Stim cu totii cat de mult ii place sa joace aici si cat de mult tine la fanii australieni. Serena este o mare campioana si ne va lipsi in ianuarie. Ii trimitem toate gandurile bune si ii dorim o recuperare cat mai rapida", a mentionat si Craig Tiley, directorul Australian Open.