Roger Federer a obtinut cea de-a doua victorie de la Turneul Campionilor, elvetianul invingandu-l, dupa o adevarata reprezentatie de tenis, pe Andy Murray (scor 6-4, 6-2). Scotianul a fost incapabil sa aiba un raspuns pe masura executiilor deosebite ale fostului lider mondial.

Roger Federer Foto: Reuters

Roger Federer a avut nevoie de doar trei game-uri pentru a reusi primul break din setul intai (si singurul), elvetianul impunandu-se in special datorita unui plasament deosebit si al unei lovituri de dreapta care a functionat aproape de perfectiune. A fost practic momentul care a decis invingatorul primului set, Roger castigand cu 6-4 dupa 37 de minute.

Elvetianul a avut un procentaj bun la primul serviciu, iar venirile la fileu au fost rezolvate favorabil de catre Roger in majoritatea momentelor. Singurul moment mai dificil pentru "Fedex" a fost la 5-4, atunci cand Murray a avut 30-0 pe serviciul sau. Elvetianul a trecut cu bine datorita unor lovituri desprinse parca din manualul de tenis.

Fostul lider mondial a inceput foarte bine si setul al doilea (s-a impus pe serviciul lui Murray in game-ul de debut), iar dupa ce a castigat pe propriul serviciu (dupa doar 59 de secunde) scorul a devenit 2-0. Agonia scotianului s-a prelungit, iar Federer s-a distantat la 4-0 dupa un joc de-a dreptul incantator.

Roger a avut doua sanse (pe serviciul lui Andy) de a duce scorul la neverosimil 5-0, dar pana la urma elvetianul s-a impus cu 6-2.

In cazul in care David Ferrer il va invinge pe Robin Soderling, Roger Federer este deja calificat in semifinalele Turneului Campionilor (sau Soderling va dispune in trei seturi de iberic).

Statistica partidei Federer - Murray:

Asi: 4-4

Duble greseli: 0-1

Primul serviciu: 55%-44%

Puncte castigate cu primul serviciu: 88%-59%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 75%-54%

Puncte de break castigate: 0/0 - 5/8 (63%)

Puncte castigatoare: 63/106 (59%) - 43/106 (41%).