Rafael Nadal a demonstrat luni seara de ce este in fruntea clasamentului mondial si a reusit sa castige primul meci de la Turneul Campionilor. Spaniolul a revenit de la 0-1 la seturi si s-a impus in fata americanului Andy Roddick, scor ​3-6 7-6(5) 6-4.

Rafael Nadal, la Turneul CampionilorFoto: Reuters

Dupa ce in editia trecuta a Turneului Campionilor a avut o prestatie slaba, pierzand toate cele trei meciuri din grupa, Rafael Nadal a avut un inceput nesigur luni seara, pe Arena O2 din Londra, in fata favoritului numarul opt, Andy Roddick.

Americanul a inceput in stilul caracteristic: un serviciu in forta, a pus presiune pe adversar, reusind 17 asi, inclusiv trei cu o viteza de 225 km/h. Rezultatele s-au vazut imediat: o dubla greseala a lui Nadal i-a oferit lui Roddick un break, trecand in avantaj: 3-0. Spaniolul nu a reusit sa-si intre in ritm si a cedat primul set cu 3-6.

Roddick a continuat in acelasi mod si in debutul setului secund, facand break in al treilea game. Ajutat de o dubla greseala si de inca o greseala pe forehand a adversarului, Nadal a reusit sa raspunda imediat si sa egaleze la 2. Setul s-a decis la tie-break: Roddick nu a putut sa incheie meciul, iar Nadal a dus meciul in decisiv.

Nadal si-a intrat in ritm in setul al treilea si un break in game-ul al cincilea i-a fost suficient pentru a se impune in meciul de debut al actualei editii a Turneului Campionilor.

"Sa castig un meci aici este foarte important pentru mine. Acum pot juca mai calm urmatorul meci. Am inceput meciul putin tensionat, dar am avut noroc. Dupa cinci saptamani in care nu am jucat pe hard, pentru mine a fost greu sa fiu in fata unui jucator cu un serviciu atat de bun. Am fost foarte aproape sa pierd. Eram intr-o situatie critica cand mi-am pierdut serviciul in al doilea set. Nu ma simteam bine pe teren. Tot ce puteam sa fac era sa raman optimist, sa incerc sa joc putin mai bine si sa astept o sansa. Sansa a venit si de aceea eu am castigat", a declarat Nadal la finalul meciului.

"Cred ca am jucat bine. Am crezut ca am un plan bun pentru acest meci. Am jucat agresiv si l-am surprins. Cu siguranta ca nu se simtea confortabil, pierdea mai multe mingi ca de obicei. Cred ca diferenta s-a facut atunci cand si-a gasit ritmul pe forehand in seturile doi si trei", a mentionat si americanul Roddick.

Marti, 23 noiembrie 2010:

Dupa ora 16:00: [2] Roger Federer (Elvetia) - [5] Andy Murray (Marea Britanie)

Dupa ora 22:00 [4] Robin Soderling (Suedia) - [7] David Ferrer (Spania)