Roger Federer si-a recastigat coroana de campion la turneul sau de casa, de la Basel (Elvetia), luandu-si revansa in fata sarbului Novak Djokivic. Elvetianul s-a impus in trei seturi, scor 6-4 3-6 6-1, castigand pentru a patra oara in ultimii cinci ani trofeul turneului elvetian. Cu acest nou titlu trecut in palmares, Roger Federer a ajuns la cota de 65 de titluri obtinute in cariera.

Federer castiga la BaselFoto: Reuters

Federer si-a creat doua sanse de break inca din primul game al finalei, dar nu a reusit sa le transforme. In urmatorul game, Djokovic a avut doua ocazii de a-i lua serviciul elvetianului (singurele din acest set), insa Federer nu a cedat. In fata propriiilor suporteri, Federer a transformat urmatoarea sansa de break avuta, adjudecandu-si ulterior si primul set, cu 6-4.

Pe fondul unor greseli nefortate ale lui Federer, Djokovic a facut break in game-ul al doilea din setul secund. Federer a salvat o minge de set, insa Djokovic nu si-a irosit sansa si a egalat la seturi. In setul decisiv, Djoovic a reusit sa cstige un singur game, iar Federer s-a impus in mai putin de doua ore.

Roger Federer a castigat al 65-lea turneu ATP din cariera sa, depasindu-l pe Pete Sampras si urcand pe locul al patrulea in clasamentul all time.

Roger Federer: "Am evoluat foarte bine toata saptamana si am avut o finala greu de jucat. E intotdeauna dificil sa joci cu Novak. Ne-am intalnit de atatea ori si imi stie jocul, dar si cum sa ma bata".

Novak Djokovic: "Mi-am pierdut ritmul putin si intr-o fractiune de secunda era deja 5-1 pentru Roger. Nu mai era cale de intoarcere. Nu ai prea multe sanse impotriva lui Roger si daca iti pierzi concentrarea, iti pune capac".