Rafael Nadal s-a accidentat in timpul unor antrenamente si nu va participa la Mastersul de la Paris de saptamana viitoare. Liderul mondial sufera de o usoara tendinita la umarul stang si a declarat forfait pentru turneul parizian, urmand insa a se recupera la timp pentru a participa la Turneul Campionilor de la Londra. Dupa retragerea lui Nadal, Roger Federer va fi cap de serie numarul 1 la Paris-Bercy.

Rafael Nadal, eliminat de la Australian OpenFoto: Reuters

Nadal nu a mai jucat de trei saptamani, de cand a pierdut in runda a doua la Shanghai Masters, in fata austriacului Jurgen Melzer. Aflat acasa, la Mallorca, spaniolul s-a accidentat insa cu doar trei zile inainte de Mastersul de la Paris, in timp ce isi exersa serviciul.

"Sunt necajit pentru ca nu voi putea participa la Paris-Bercy. Din cauza unei tendinite la umarul stang, trebuie sa fac o pauza de sase-sapte zile. Nu e nimic ingrijorator, dar doctorul mi-a spus ca trebuie sa urmez un tratament intensiv in urmatoarele zile si sa fac fizioterapie" a declarat Nadal intr-un comunicat.

"Imi pare rau pentru organizatorii turneului, care intotdeauna m-au tratat intr-un mod special. Imi pare rau si pentru fanii mei din Franta deoarece nu voi putea fi alaturi de ei intr-unul din orasele mele favorite din lume", a adaugat spaniolul, care va face insa deplasarea la Paris, pentru a se intalni luni cu media si fanii sai.

Rafael Nadal a castigat Mastersul de la Paris in 2007, in 2008 a fost huiduit dupa ce s-a retras, accidentat, in sferturile de finala, iar in 2009 a atins faza semifinalelor.