Roger Federer a castigat, duminica, cel de-a 64-lea sau titlu ATP din cariera, invingandu-l in finala de la Stockholm Open pe germanul Florian Mayer, scor 6-4, 6-3. Cu acest nou titlu obtinut, elvetianul il egaleaza pe americanul Pete Sampras la numarul de trofee ATP castigate.

Roger Federer, castigator la StockholmFoto: Reuters

"E fantastic sa vin aici, sa fac fata presiunii si sa fiu capabil sa castig pana la final. A fost o finala cu adevarat dificila, Mayer a jucat foarte bine asa ca sunt fericit. A fost o saptamana dificila. Am venit de la Shanghai unde am jucat cinci meciuri", a declarat Federer la finalul meciului.

Mayer nu a fost deloc un adversar comod pentru Federer, germanul reusind sa faca break in game-ul sapte al primului set. Elvetianul si-a revenit insa imediat si s-a impus in minim de seturi, scor 6-4, 6-3.

Federer il egaleaza astfel pe Sampras la numarul de titluri ATP, intr-un clasament condus de Jimmy Connors cu 109 titluri ATP, urmat de Ivan Lendl (94) si John McEnroe (77).

Vineri, Federer a castigat al 50-lea sau meci din acest an devenind al cincilea jucator ce castiga 50 de meciuri pe sezon in cel putin noua ani consecutivi, in era Open.