A dat senzatia ca domina meciul, dar a cazut prada propriilor greseli nefortate. Roger Federer a fost invins in finala Mastersului de la Shanghai de un Andy Murray care a fost pe tot terenul (6-3, 6-2). Elvetianul a fost neinspirat in momentele cheie, a ratat nenumarate mingi de break si a fost peste masura de nervos in unele situatii.

Federer, depasit de Murray Foto: Reuters

Primul set al finalei de la Shanghai a inceput si s-a terminat cu un break, Andy Murray impunandu-se cu 6-3. Scotianul a gresit mai putin, a servit mai bine (in mare forta) si a profitat de fiecare greseala nefortata a lui Roger.

In setul doi, arbitrul de linie indica gresit o minge afara, punctul era al lui Federer, dar la rejucare Murray reuseste break-ul. Scotianul se distanteaza la 3-1, iar Roger acuza din plin decizia eronata. Urmeaza cinci mingi la rand castigate de britanic, iar scorul devine 4-1. Fostul lider mondial continua sirul greselilor nefortate, iar inevitabilul se produce: Andy castiga setul cu 6-2.

Demn de mentionat este faptul ca Federer a ratat nu mai putin de sase mingi de break, iar acestea au contat enorm in economia finalei. Scotianul a fost recompensat cu 1000 de puncte in clasamentul ATP si 616.500 de dolari, in timp ce Roger a primit 600 de puncte si un cec in valoare de 252.250 de dolari. Editia din 2009 a fost castigata de Nikolay Davydenko.

In urma acestui succes, Murray conduce cu 8-5 in meciurile directe contra lui Federer.

Statistica partidei Murray - Federer:

Asi: 6-3

Duble greseli: 1-2

Puncte castigate pe primul serviciu: 82%-65%

Puncte castigate pe al doilea serviciu: 56%-24%

Puncte de break salvate: 6/6 (100%) - 4/8 (50%)

Puncte castigatoare: 70-52.

Castigatorii Turneelor Masters din 2010:

Ivan Ljubicic - Indian Wells

Andy Roddick - Miami

Rafael Nadal - Monte Carlo

Rafael Nadal - Roma

Rafael Nadal - Madrid

Andy Murray - Toronto

Roger Federer - Cincinnati

Andy Murray - Shanghai

Urmatoarele turnee:

Paris Masters - intre 8 si 14 noiembrie

Londra Turneul Campionilor - intre 21 si 28 noiembrie.