Roger Federer a avut nevoie de doar 53 de minute pentru a obtine ultimul bilet in careul de asi al Mastersului de la Shanghai. Numarul 3 mondial, elvetianul a avut o misiune extrem de usoara in sferturile de finala, invingand cu un dublu 6-1 o "umbra" a suedezului Robin Soderling. In semifinale, Federer il va intalni pe Novak Djokovic.

Federer, in semifinale la ShanghaiFoto: Reuters

Favorit numarul cinci al turneului, Robin Soderling a salvat o minge de break inca din primul game al partidei cu Roger Federer. Suedezul si-a facut serviciul, insa acela avea sa fie si singurul sau game din primul set. Complet depasit, lui Soderling nu i-a iesit nimic in meciul din sferturi, iar misiunea lui Federer a fost una extrem de usoara, elvetianul incheiand setul in jumatate de ora, dupa break-uri in game-urile trei, cinci si sapte.

Soderling nu si-a revenit nici in setul al doilea, Federer facand break la 0 in game-ul secund. La 4-0 in defavoarea sa, suedezul a avut 30-0 pe serviciul adversarului, insa nu a putut face nimic in fata celor 5 asi consecutivi ai lui Federer. Soderling isi face in sfarsit serviciul (5-1), insa Federer incheie rapid meciul. Cu 21 de greseli nefortate in acest meci, Soderling paraseste Mastersul de la Shanghai, pierzand pentru a 14-a oara in fata lui Federer.

Rezultatele sferturilor de finala:

Andy Murray (Marea Britanie) - Jo-Wilfred Tsonga 6-2, 6-2

Novak Djokovic (Serbia) - Guillermo Garcia-Lopez (Spania) 6-2, 6-3

Juan Monaco (Argentina) - Jurgen Melzer (Austria) 6-7(8), 7-5, 6-2

Roger Federer (Elvetia) - Robin Soderling (Suedia) 6-1, 6-1