IMG, una dintre cele mai mari companii de management in sport, este data in judecata in Los Angeles, acuzata fiind de frauda in pariurile sportive. Potrivit acuzatiilor, patronul IMG, Theodore Forstmann, a obtinut fraudulos milioane de dolari din pariuri ilegale, pariind chiar impotriva propriiilor sai clienti, Tiger Woods si Roger Federer.

Roger FedererFoto: Reuters

Potrivit publicatiei americane TMZ, Curtea Suprema din Los Angeles a primit o sesizare in aceasta saptamana privind o frauda din pariuri sportive. Reclamantul este Jim Agate, reprezentantul unei companii de tipografie, care il acuza pe Theodore Fortsmann ca s-a folosit de functia sa pentru a paria pe anumite evenimente sportive.

Firma de tipografie ar fi facut milioane de dolari din pariuri in numele patronului IMG, Fortsmann acoperindu-si in acest fel pierderile din conturile IMG. Insa Fortsmann si-a incalcat intelegerea avuta, de aceea Agate a hotarat sa il cheme in instanta pe seful ING.

Conform acuzatiilor aduse de Agate, patronul IMG a pariat impotriva clientilor sai, in special impotriva lui Tiger Woods. De asemenea, Fortsmann ar fi pariat pe Nadal in finala Roland Garros din 2006, ridicand suma pariata, dupa o discutie cu Federer, de la 10.000 de dolari la 40.000 de dolari. Elvetianul a fost invins atunci de Nadal cu 1-6, 6-1, 6-4, 7-6(4).

Michael Stirick, purtatorul de cuvant al lui de Theodore Forstmann, a respins acuzatiile: "Acuzatiile formulate de Jon Agate nu sunt doar false, ci si absurde. Din pacate, oameni ca Agate se uita la oameni ca Fortsmann ca la loterie". Reprezentantii lui Roger Federer au refuzat sa faca orice declaratie in legatura cu acest subiect.

In tenis au mai existat suspiciuni de pariuri ilegale. In 2007 au existat suspiciuni de pariuri ilegale si in jurul lui Nikolay Davydenko, dupa ce acesta a pierdut doua meciuri, la Sopot si Saint-Petersburg, dupa scenarii stranii. ATP i-a aplicat atunci o amenda de 2.000 de dolari pentru "lipsa de combativitate", insa sanctiunea a fost anulata dupa recurs.

Ca urmare a mai multor afaceri cu pariuri ilegale, Federatia Internationala de Tenis a interzis din urma cu doi ani ca jucatorii si persoanele din anturajul lor sa parieze pe meciurile lor.