Victor Hanescu a adus primul punct pentru Romania in disputa contra Ecuadorului (contand pentru barajul de calificare in Grupa Mondiala a Cupei Davis), romanul trecand fara prea mari probleme de Ivan Endara. A fost 6-2, 6-2, 6-2 pentru numarul 54 ATP.

Victor HanescuFoto: Reuters

Liderul echipei Romaniei a inceput in forta partida, Victor impunand ritmul de la primele game-uri. Ivan nu a putut tine pasul cu jocul lui Hanescu, iar romanul s-a distantat incetul cu incetul pe tabela de marcaj. Fara sa se intrebuinteze prea serios, Hane a castigat cu 6-2 primul set.

Lucrurile au urmat aceleasi coordonate si in urmatoarele doua seturi, Hanescu castigand cu un triplu 6-2 partida cu Endara. In varsta de 22 de ani, Ivan (inlocuitorul accidentatului Nicolas Lapentti) a resimtit din plin emotiile debutului in Cupa Davis, lucru de care a profitat Hanescu.

"Nu am avut emotii deloc pentru Victor. Eu am jucat contra lui Endara si le-am dat colegilor mei cateva indicii despre cum joaca. Cred ca a fost ok. Ivan a avut foarte multe emotii, stiu cum e sa joci in primul meci de Cupa Davis. Eram sigur ca Victor va castiga in trei seturi", a declarat Marius Copil (tvr1).